Αυτό είναι το πρωινό που θα συζητάει όλη η Θεσσαλονίκη μέχρι την Άνοιξη!
Η Parallaxi γράφει για το νέο μας ολόφρεσκο menu, τα νέα μας εστιατόρια και το Estrella Workshop!
«Η Θεσσαλονίκη θα ξεχειμωνιάσει κι αυτή τη σεζόν τρώγοντας στο ναό του brunch. Σύγχρονη urban casual γαστρονομία και το worlds’ street food στα καλύτερά του. Η Estrella έχει ολόφρεσκο μενού και πολύ ευχάριστα νέα. Μεταδίδουμε πρώτοι, απολαύστε!
Κατάφερε να μη χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Με 15 πλέον καταστήματα σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας (Αθήνα, Βόλος, Λάρισα, Χανιά, Ηράκλειο, Ρέθυμνο και σύντομα σε 3 ακόμα ελληνικά νησιά), η γαστρονομική προσέγγιση του φαγητού της πρώτης – πρώτης κουζίνας του πίσω στη Θεσσαλονίκη το 2013, καθιέρωσαν το πρωινό της σε “trademark” το οποίο είναι πανέτοιμο να βγει εκτός συνόρων και να κατακτήσει μετά από την Κύπρο και την Κεντρική Ευρώπη. Πιο συγκεκριμένα, οι άνθρωποι του Estrella βρίσκονται στο τελικό στάδιο συζητήσεων για το άνοιγμα νέων εστιατορίων σε Γερμανία, Ηνωμένο Βασίλειο και Ελβετία.
Η πρωτοπόρα ομάδα της που έβγαλε το brunch από το Σαββατοκύριακο και το τοποθέτησε στην καθημερινή ρουτίνα της πόλης μεγάλωσε, δυνάμωσε και πλέον ο ταλαντούχος Δημήτρης Κοπαράνης που σύστησε το μπουγατσάν σε όλη την χώρα μαζί με τον Γιώργο Αυγέρο Pastry & Bakery Chef στο Sani αλλά και την Ιάνθη Μιχαλάκη Pastry & Bakery Chef με προϋπηρεσία στο βραβευμένο με δύο αστέρια Michelin εστιατόριο NOMA της Κοπεγχάγης, συνθέτουν τον δημιουργικό πυρήνα ο οποίος υπογράφει τα μοναδικά πιάτα.
H δημιουργική ομάδα επέστρεψε λοιπόν με νέες ιδέες και ολόφρεσκο μενού, ικανό να υποσχεθεί σίγουρα τα πιο νόστιμα πρωινά. Βασικό new entry στην κάρτα, η μεξικανική κουζίνα η οποία πρωταγωνιστεί με υπέροχες προτάσεις για εξωτικά μεξικάνικα τάκος με κοτόπουλο, μανιτάρι και χοιρινό. Συνεχίζουμε με την επιτομή των burger σε τρεις νέες προσθήκες: το κλασικό λαχταριστό cheeseburger με έξτρα τυρί τσένταρ και μαγιονέζα τρούφας, το burger με κιμά κοτόπουλο αλλά και το burger τηγανητό κοτόπουλο. Χαμός!
Το νέο μενού μάλιστα μπορούν να ευχαριστηθούν ακόμα περισσότεροι φανατικοί με ιδιαίτερες veggie επιλογές. Μη χάσετε την μαροκινή σαλάτα με κους κους και την απίθανη ομελέτα που θα φτάσει μπροστά σας ως ένα μεγάλο λευκό σύννεφο εντυπωσιακής στρόγγυλης μαρέγκας από ασπράδι αυγού. Στις γλυκές γεύσεις ξεχωρίζουν και θα γίνουν το επόμενο talk of the town το carrot cake που θυμίζει το πιο λαχταριστό βρώσιμο συννεφάκι που είδες ποτέ, το πολύ νόστιμο banana bread και η βάφλα με φυστικοβούτυρο.
Ένα από τα στοιχεία που αγαπάμε στο Estrella είναι το γεγονός πως δεν ξεχνάει αυτά που αγαπάμε. Γιαυτό και τα πιάτα που το καθιέρωσαν στην γευστική μας μνήμη όχι μόνο παραμένουν αλλά εξελίσσονται. Τα θεϊκά pan cakes, το μπουγατσάν, το red velvet, γίνονται ακόμα πιο λαχταριστά βασισμένα στις εξαιρετικές πρώτες ύλες και τις χειροποίητες μαρμελάδες, σοκολάτες και γλυκές σος όπως η αλμυρή καραμέλα και όλα εκείνα τα λαχταριστά στοιχεία που τα απογειώνουν.
Αυτός είναι ένας από τους βασικότερους νεωτερισμούς του καταλόγου αυτού. Στην Estrella σερβίρονται κυριολεκτικά φρέσκα γλυκά! Γνήσιες πρώτες ύλες και όχι έτοιμα μείγματα, με αληθινή χειροποίητη κρέμα ζαχαροπλαστικής, λαχταριστή φρεσκοχτυπημένη σαντιγί που μεταμορφώνουν και το πιο “απλό” cake στο καλύτερο γλυκό της πόλης.
Η Estrella κατάφερε να καθορίσει το τι είναι το πρωινό σε σημείο που αναρωτιέσαι “τι έτρωγε η Θεσσαλονίκη αυτές τις ώρες” πριν το 2013; Έσπασε το συγκεκριμένο “λεξιλόγιο” του πρωινού που θέλει κατά βάση αυγά, γάλα, κρουασάν και πίτες, παίζοντας μαζί τους και ανεβάζοντάς τα σε άλλο επίπεδο. Άλλαξε τις συνήθειες της πόλης και την διατροφική της συμπεριφορά σαν να είχαμε από πάντα στην γαστρονομική μας κουλτούρα τα pan cakes! Εντυπωσιακό!
Τα καλά νέα δεν σταματούν όμως εδώ. Εκτός από το νέο μενού, όπως πληροφορηθήκαμε αποκλειστικά, η Estrella ετοιμάζεται να ανοίξει πολύ σύντομα το Estrella Workshop.
Ένα χώρο 300 τ.μ. στο κέντρο της πόλης, στην οδό Σκρα, πλήρως εξοπλισμένο με τον τελευταίο προηγμένο τεχνικό εξοπλισμό, όπου θα λαμβάνουν χώρα γαστρονομικές παρουσιάσεις μεγάλων σεφ από το εξωτερικό και όχι μόνο, εργαστήρια και σεμινάρια μαγειρικής ενώ ταυτόχρονα ο χώρος θα διατίθεται και για B2B, εταιρικά brunch και άλλες εκδηλώσεις.
Η 1η παρουσίαση έρχεται το Μάρτιο όταν και ένας μεγάλος σεφ από την Κοπεγχάγη θα μυήσει στο κοινό της πόλης το brunch της κυρίαρχης σκανδιναβικής κουζίνας. Highlight του Estrella Workshop το γεγονός πως κάποια από τα πιάτα που θα παρουσιάζουν οι κορυφαίοι σεφ εδώ, θα ενσωματώνονται έπειτα και στο μενού της Estrella μετά από την παρουσίαση. Μείνετε γευστικά συντονισμένοι στο όνομά της!»
Δείτε το αφιέρωμα στην ιστοσελίδα της Parallaxi!